*

henriautero

Kaikki blogit puheenaiheesta Epidemia

Keuhkokuume-epidemia Suomessa - viranomaiset ulalla?

Aikoinaan musta surma – rutto - tuhosi Euroopan väestöstä 30-60% väestöstä. Se levisi myös Suomeen ja tuhosi täällä asujaistoa.

Suurimmalle osalle väestöä tieto tästä pandemiasta kuuluu kaukaiseen ”pimeään keskiaikaan” mutta kylmä totuus on se, että myös uuden ajan jälkeen meillä on riehunut isoja epidemioita: esimerkiksi noin 100 vuotta sitten ”Espanjan tauti” – influenssa tappoi maanosassamme 30-100 miljoonaa ihmistä.

Keuhkokuumetappaja Suomessa

Pakolaiskysymys hallitukselle ja Suomen Punaiselle Ristille.

Hyvä Suomen hallituksen ja Punaisen Ristin väki. On hienoa, että järjestönne tekee voitavansa hoitaakseen Eurooppaa kohdanneen pakolaisvirran ongelmia myös täällä karussa pohjolassa. Siitä esitän vilpittömän kiitokseni.

 

Ymmärtääkseni suurimman osan työstä pakolaisten hätämajoitusratkaisuissa tekee kuitenkin vapaaehtoiset auttajat. Heidän suojauksensa on asia, joka askarruttaa mieltäni.

 

Ottaisitko Ebola-rokotuksen ?

„Ensimmäinen Ebola-tapaus todettiin tällä kertaa Guineassa joulukuussa 2013. Sen jälkeen tauti on levinnyt Liberiaan, Nigeriaan ja Sierra Leoneen. Riski leviämiseen uusiin maihin on koko ajan olemassa.

Elokuun neljänteen päivään mennessä on raportoitu 1711 tapausta, joista 1070 on varmistunut Ebolaksi ja 436 on ollut ilmeisesti Ebolaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä