henriautero

Korkeat verot eivät koske oikeasti rikkaita

  • Korkeat verot eivät koske oikeasti rikkaita

Sanotaan, että rikkaat maksavat korkeita veroja. Jopa puolet palkastaan. Tämä on lähinnä keskiluokan päänvaiva. Pikkuporvarillisten wannabe-rikkaiden ongelma. Tähän sakkiin voi kuulua jopa kommunisti ilman ideologista ristiriitaa kunhan ei omista pääomia. Vaikka suomalaisia ei opeteta porvarillisessa kasvatuksessa kyseenalaistamaan vallitsevia arvoja niin kannattaa toki huomioida, että todelliset raharikkaat ovat saaneet vuoden 1993 verouudistuksessa erityiskohtelun. Nimittäin silloin palkka – ja pääomatulot eriytettiin eri veroasteikoksi. Kuten tämän jutun ohessa olevasta kuvasta ilmenee niin rikkaiden maksamat verot ovat hyvin hajanaisia 50 000 euron tulojen jälkeen.

Uusliberalistinen vapaakauppa on jatkunut jo reippaasti yli 20 vuotta. Suomessa se näkyy eriarvoistumisen lisääntymisenä ja demokratian heikentymisenä. Ulkomaista rahan valtaa kumarteleva porvarillinen demokratia on pelkkä nukketeatteri. Minkä ihmeen vuoksi äänestämme jotain edustajia jakamaan yhä hupenevaa rahaa kun ongelma on oikeasti kapitalistisessa tuotatotavassa (ja vielä globalistisessa muodossa)? Kuten kunnioitettu neuvostojohtaja ja tunnettu vallankumousjohtaja Vladimir Lenin asian hoksasi: Pääomien vapaakauppaa toteuttava imperialismi on kapitalismin korkein vaihe.

Kapitalistinen voiton maksimointi ja yltiömäinen tehostaminen lisää vain ihmisten pahoinvointia. Kun työläinen painaa pitkää työpäivää siihen pakotettuna niin myös työttömyys lisääntyy. Kysymys on vain retorisesti työn tärkeydestä ja ahkeruudesta. Se on työläisten varoilla laiskottelevien pääomien nostajien harjoittamaa tekopyhää populismia. Yksityinen pääoma leviää yhteiskunnassa kuin syöpäkasvain. Se on levinnyt jo esimerkiksi terveyspalveluihin ja lastensuojeluun tehden niistä häikäilemätöntä ja raadollista bisnestä.

Kirjoitettu Kansan äänelle 8.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Anarkismi kesytettiin, sosialismi rapautui vanhuuttaan, fasismi kukistettiin sodalla ja kommunismi mätäni sisältäpäin. Nyt kapitalisti kasvaa itsensä hengiltä. Meiltä loppuu kohta aatteet siitä miten valtioita, taloutta ja ihmisiä pyöritetään.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Vaikken kapitalismia olekaan kuoppaamassa, niin mielelläni katselisin oikean progressiivisen verotuksen lanseeraamista. Sellaista joka ulottuisi läpi byrokratian ja tunkeutuisi pankkien hoveihin.

Usein kuulee väitettävän tällaisen toiminnan tappavan yritteliäisyyden, tai vaikuttavan investointeihin. Tämä on juuri blogistin mainitsemaa tekopyhää ininää vissiin. Aivan kuin joku kieltäytyisi miljoonasta koska tarjolla ei olekaan kahta..

Nyt tarvittaisiin tuoretta verta kansakunnan aivoihin, ja nopeasti. Eikä pelkästään kotimaahan, vaan koko unioniin.

Toimituksen poiminnat