henriautero

Konservatiivisuus elää Suomessa

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Mietin tässä ajankulukseni suomalaisten konservatiivista ja retoriikkaan uskovaa mentaliteettia. En yleistä kaikkien suomalaisten kohdalle, mutta väitän näin hyvin usean kohdalla olevan. Suomalaiset ovat siis juuttuneita tietynlaisiin normeihin. He puolustavat perinteisiä normeja ja ns. ”säädyllisiä” arvokäsityksiä. Mikä ylipäänsä on normaalia? Miksi kaikkien pitää olla samaa massaa?

Joidenkin mielestä kunnian kukko ei laula esimerkiksi työttömille, ihmisoikeusaktivisteille, valittajille ja maailmanparantajille. Suomalaisilla on tietty orjamoraali. He uskovat auktoriteetteihin hinnalla millä hyvänsä. Seuraa johtajaa. Älä ruikuta. Älä mieti itse. Protestointi, valittaminen ja aktivismi nähdään turhana ruikuttamisena ja hörhöjen hommana.

Mietin sellaista, että kuinka Suomen lipun polttaminen saa jotkut keskiluokkaiset konservatiivit raivon valtaan, mutta leikkausten vastustaminen on heistä turhaa valittamista. Lippu on vain symboliikkaa, mutta leikkaukset tuhoavat tätä maata tosi paljon. Turhaa ruikuttamista heidän silmissä on myös valittaminen suurkapitalistien vallasta. Näitä ovat esim. EU ja TTIP sekä kansainväliset pääomamarkkinat. Ne tuhoavat paikallisen päätäntävallan ja demokratian sekä kansalaisoikeudet. Lippu on vain pala kangasta. Toki sen polttamisesta voi olla mitä mieltä hyvänsä. Lippu ei kuitenkaan määrittele sitä minkälaista Suomessa on elää.

Suomalaiset uskovat retoriikkaan ja syyllistävät heikompiaan. Työssäkäyvät syyllistävät työttömiä perehtymättä esim. sosiaalietuuksien määräytymiseen ja tilastoihin työttömyydestä. Maahanmuuttajat ovat syyllisiä milloin mihinkin. Helpot iskulauseet uppoavat ihmisiin kuin veitsi voihin. Ihmiset eivät ajattele omilla aivoillaan. On helpompi mennä massan mukana. Ihmiset puhuvat semmoisista asioista mistä he eivät tiedä yhtään mitään. Entisessä akselivaltiossa elää fasismi kun kerta symboliikka uppoaa moniin paremmin kuin faktoihin perustuva keskustelu.

Perusteltukin kritiikki nähdään turhana valittamisena. Kun mentaliteetti on kerta tämä, niin suosittelen Suomen lippujen laajamittaista tuhopolttamista. Jos se edes tekisi pahimmat höyrypääkonservatiivit naurunalaisiksi kun he netissä meuhkaavat. Se voisi myös vapauttaa suomalaisia ahtaista normeista sekä lisätä avarakatseisuutta ja ihmisten omaa ajattelukykyä.

Nauran suomalaisten auktoriteettiuskolle. Eipä mulla muuta tällä erää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Ei tässä yhteiskunnassa vain syyllistetä heikoimpia. Tässä yhteiskunnassa syyllistetään kaikkia muita, paitsi omaa luokkaa. Oli sitten kyse rikkaista, köyhistä tai työläisistä.

Politiikan retoriikka on sitä mitä se on, koska kansalaiset eivät vaivaudu ottamaan itse asioista selvää. Tämän johdosta viestit on suodatettava pieniksi palasiksi, jolloin mitään todellista isoa muutosta ei voida tehdä, ellei luoda voimakasta luuloa ettei ole muita vaihtoehtoja.

Tosin kenellä olisi aikaa ottaa selvää kaikista asioista. Parempi kuunnella muutama tv-ohjelma ja kuulla ne tutut sloganit. Tärkeimmäksi muodostuu oman kannan perustelu ja mahdollisimman vähäinen turhan puhuminen.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Puolustat oikeudenmukaisuutta kuvauksessasi. Minusta kukaan ei voi puolustaa oikeudenmukaisuutta, koska jokainen jonka suusta tämän olen kuullut oikeasti puolustaa omaa ideologiaa, eikä mitään oikeudenmukaisuutta. Kenelläkään ei ole totuutta asioista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ei lipun polttaminen meitä konservatiiveja raivon valtaan saa, sehän on vain "pala kangasta".

Sen polttaminen on vain typerää, ellei tarkoitus ole pysyä hengissä torjumalla hypotermiaa.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Konservatiivisuus Suomessa on vähenemässä: Vasemmistoliitto ja SDP jatkavat pienenemistään; kommunistien marssirivistöt ovat harvenneet; ammattiliittoja uskalletaan jopa kritisoida.

Kolmikannasta on ties kuinka kauan puhuttu, mutta todellisuudessa on ollut yksikanta, jossa SAK:n puheenjohtaja on toiminut maan pääministerinä. Heikot hallitukset ovat tyytyneet tottelemaan. Paavo Lipposen jälkeen ei vankkaa pääministeriä ole ollut.

Suomessa ajanmukaiset, poliittiset ja kyldyyriset hurmosliikkeet syntyvät ja kasvavat nopeasti, houkuttavat mukaansa äänekkäät ja näkyvät laumat, mutta onneksi myös kuihtuvat äkkiä. Nousuhurman tasaannuttua iso osa mölymystöstä väsyy samojen hokemien jatkuvaan toistamiseen, uskaltaa alkaa ajatella ja palaa selväpäiseen enemmistöön - jotkut odottelemaan seuraavaa villitystä ja osa rauhoittuneena ihmettelemään maailmanmenoa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Konservatiivi on ihminen joka uskoo evoluutioon mutta ei revoluutioon. Konsevatiivi uskoo enemmän kokemuksen tuottamaan tietoon kuin todentamattomiin väitteisiin. Se mikä on toiminut aikaisemmin, todennäköisesti toimii edelleenkin. Se mikä on osoittautunut toimimattomaksi, tuskin on muuttunut yhtäkkiä toimivaksi. Konservatiivisuuden lisääntyminen on siis hyvä ja toivottava asia.

Toimituksen poiminnat