henriautero

Aivotonta "aktivointia"

  • Aivotonta "aktivointia"

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Klikkaamalla tästä näet taulukon, joka kertoo seuraavaa:

Keskimääräinen esimerkki:

Viidensadan euron vuokralla:

Kuukaudessa:

- Yksi "aktivoitu työtön" maksaa veronmaksajille 1402 euroa

- Jos hän saisi oikeaa palkkaa niin summa asumistuen kanssa olisi 1714 euroa (palkka 1600 euroa)

- Lakisääteiset maksut vain 102 + 12 euroa = 114 euroa

- Tappioita tulisi yhteiskunnalle tosi vähän myös siksi, koska verojakin kertyisi 124 euroa enemmän.

Eikä tässä vielä kaikki:

- Jos palkka olisi vielä pienempi niin kulut voisivat olla + - 0 tai tulla jopa halvemmaksi

- Kun kerta talous perustuu kuluttamiselle niin kuka viitsii kuluttaa jos rahaa ei ole? Se taas heikentää talouskasvua, koska uutta rahaa ei pääse kiertoon.

- Kuka yrittäjä haluaa kilpailla orjapajan kanssa kun heillä on työvoimakustannukset alhaiset? Tuotantoa saadaan myyntiin paljon halvemmalla mikä vääristää kilpailua.

Kiihkomielisen porvarin suusta saattaa kuulua lause: "Älä valita. Työttömille ei kunnian kukko laula. Alistu orjatyöhön. Sitä oli myös sotien jälkeen 1950-luvulla. Älä mieti asiaa."

Yhtä tyhmiä ovat puheet työttömien "elämänhallinnasta" ja "yleisestä moraalista" sekä "sosiaaliturvan passivoivasta vaikutuksesta".

Sosiaaliturvan hyväksikäyttäjien olemassaololle ei löydy mitään valideja todisteita. Työttömien syyllistäminen on siis aivan samanlaista vihapuhetta kuin huhupuheet maahanmuuttajien "ylisuurista tuista".

Tällaista on taantumuksellinen eli konservatiivinen retoriikka Suomessa. Entinen akselivaltio kohdistaa vihaansa työttömiä kohtaan. Työttömien kohtelu Suomessa saa holokaustin piirteitä.

Työllistävää vaikutusta näillä orjatöillä ei juuri ole. Vain harva työllistyy niitä kautta.
Tämä on tieteellisesti todistettu. Lue lisää: Orjatyötä vastaan

Työvoimalta vaaditaan koko ajan lisää tehokkuutta. Jossain vaiheessa tulee seinä vastaan ja riisto loppuu. Tämä uusliberalistinen nöyryyttäminen loppuu viime kädessä vaikka vallankumouksella.

Kuten Karl Marx totesi "Vain työ on pääomaa".

Lisäys 26.5.2015: Kuntouttavan kustannuksia yhteiskunnalle vielä lisää 10 euron maksu (per päivä) työtoiminnan järjestäjälle

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Matias Härkönen

"Yhtä tyhmiä ovat puheet työttömien "elämänhallinnasta" ja "yleisestä moraalista" sekä "sosiaaliturvan passivoivasta vaikutuksesta"."

Mites selität sen, että entinen kansanedustaja jäi juuri kotia loikoilemaan eläkkeen turvin, vaikka hänellä oli rehtorin virka, johon olisi voinut palata?

Näen siinä sekä moraalisen ongelman, sekä sosiaaliturvan passivoivan vaikutuksen. Eikä asia muutu muidenkaan kohdalla paljoakaan.

Henri Autero

Kansanedustajilla onkin liian hyvät edut. Eikös se ole enemmän oikeiston juttu niitä puolustaa? Esimerkkinä "palkkio on liian pieni - kykyedustajat".

Tarkoitin perusmaukkojen sosiaaliturvaa.

Matias Härkönen
Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars Vastaus kommenttiin #3

Tatuja riittää varmasti niin kauan kuin jonkinlainen sosiaaliturva on olemassa.
Libera on esittänyt perustilimallin. Amerikassa ei saa rahaa tietyn ajan jälkeen (?) vaan ruokakuponkeja. Joissain maissa ei ole mitään sosiaaliturvakäytäntöä julkisen vallan puolelta (?). Työttömille vähemmän liksaa ja kimppaan asuntoloihin tai leireilemään telttoihin? Kepuhan voisi laittaa työttömät maaseudulle pitämään koko Suomea asuttuna ja kunnossa? Siellä on kuulemma mökkejä joita ei kukaan saa myytyä, nekin saisi hyötykäyttöön.

... itse pidän perustiliä hyvänä ideana. Sosiaaliturvan poisto poistaa Tatut mutta selviääkö yhteiskunta kun satoja tuhansia ihmisiä on yht' äkkiä pesismailojen ja puukkojen kanssa täysin vailla tuloja?

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #4

"Libera on esittänyt perustilimallin."

Todella yllättävää että lainoilla bisnestä tekevien tahojen etujärjestö haluaa muuttaa sosiaaliturvan lainapainotteiseksi. Runnotaas tuo läpi niin seuraavaksi he ehdottavat palkanmaksuakin lainapohjaiseksi.

Henri Autero Vastaus kommenttiin #3

Toimeentulotuki + asumistuki. Vuokran jälkeen jää 400 euroa. Ei todellakaan niin luksusta kuin tuollainen roskajournalismi antaa ymmärtää.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #3

Höpöhöpö, ensinnäkään esittämäsi linkki ei ota lainkaan kantaa "Tatuihin" ja toisekseen tuo "huima" tuhat euroa kuussa on noin kolmasosa suomalaisten mediaanipalkasta. Täytyy olla melko paksut porvarilinssit että saa sen tulkittua liian suureksi.

Voisit Matias todistaa tuon "Tatu"-väitteesi ja tarjota kaikille työttömille TES:sin mukaisella minimipalkalla kokopäiväistöitä kohtuullisen matkan päästä heidän kotoaan. Voit sitten kieltäytymisten perusteella raportoida kuinka monta "Tatua" meiltä oikeastaan löytyykään. Se olisi paljon vakuuttavampaa kuin tuo huutelu ja asioiden täysin päätön yhdisteleminen.

Jyrki Paldán

Kansanedustajan "sopeuttamiseläke" ei ole yhtikäs mitenkään verrattavissa sosiaaliturvaan, ja vaikka olisikin, yksittäiset anekdoottitodisteet ovat täysin arvottomia yhteiskunnallisessa keskustelussa. Havainnollistan asiaa toisenlaisella (keksityllä) anekdoottitodisteella:

Yrittäjä perustaa start-upin ja saa ulkomaalaisen multimiljardöörin ostamaan sen useammalla miljoonalla. Yrittäjä tienaa myynnistä useamman miljoonan, joista maksetaan vain se hassu 33% veroja. Käteenjäävällä rahalla hän sitten muuttaa Bahamasaarille, eikä tee enää koskaan mitään töitä. Tästä voidaan siis päätellä että noin suuret tulot passivoivat yrittäjän, ja siksi "kannustavuuden" vuoksi meidän täytyy verottaa tuloista vähintään 99% pois. Onhan se nyt vielä kaiken lisäksi yhteiskunnan kannalta paljon pahempi menetys "passivoittaa" osaava yrittäjä kuin elämäntapapummi.

ja vielä varmuuden vuoksi; tuo esimerkki oli kärjistetty havainnollistus, ei vakava mielipiteeni.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tämän kirjoituksen pointti ja logiikka menivät nyt kyllä täysin ohi. Toivottavasti vika on vain omassa ymmärryksessäni.

Toimituksen poiminnat