henriautero

Kyky-Suomen natsimenneisyys ja oikeistofasismi

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Olen tässä jonkin aikaa lueskellut kirjaa ”Armeliaisuus, yhteisöapu, SOSIAALITURVA – Suomalaisten sosiaalisen turvan historia”. Olen myös muuten tutustunut historiaan. Suomessa elää rakenteellinen viha vähäosaisia kohtaan. Heitä ovat esimerkiksi köyhät, työttömät ja maahanmuuttajat. Suomi on myös entinen akselivaltio eli natsien liittolainen. Suomessa on siis konservatiivinen ja oikeistofasistinen suhtautuminen ihmisoikeuksiin. Tämä konservatiivisuus näkyy myös keskiluokkaisessa viranomaiskoneistossa.

Nykyajan Suomi on eräänlainen kilpailuyhteiskunta. Kapitalistinen "kyky-Suomi". Ihmisille opetetaan tahallaan kilpailua ja menestymistä kuvaavia arvoja. Esimerkkejä tästä on yrittäjyyskasvatus ja uravalmennus. Kapitalistit korostavat vahvemman oikeutta kuten myös natsit. Lahtarin julmuus ilmenee esimerkiksi siten, että Suomessa ovat valkoiset lahdanneet punaisten lapsia.

Hyvä esimerkki tästä keskiluokkaisen virkamieskoneiston harjoittamasta kontrollista on suomalaisen sosiaalityön kontrolloiva suhtautuminen köyhiin. Olen tästä kontrollista useasti kirjoittanutkin. Sitä ovat nykyään esimerkiksi huostaanotot (jotka eivät ole aivan välttämättömiä) ja ”sosiaalipalveluksi” muotoiltu orjatyö. Olen kirjoittanut myös siitä kuinka sosiaalityössä on halveksivia asenteita köyhiä kohtaan. Ennen vanhaan kontrollia olivat mm. hätäaputyöt 1930-luvulla. Tuolloin niitä perusteltiin yleisellä mielipiteellä kuten orjatöitä nykyäänkin. Tuohon aikaan myös Suomen liittolainen eli natsi-Saksa kukoisti. Lahtarit ja natsit ovat aina vastustaneet ihmisoikeuskehitystä.

Lue kirjoitukseni Suomen ilmapiiristä: KÄ: Vähäosaisten syyllistäminen on maan tapa

Ei ihme, että sosiaalityö on menettänyt houkuttelevuuttaan niin asiakkaiden kuin alalle hakeutuvien keskuudessa kun siitä on tullut kontrolliin painottuvaa. Kontrollin ja pakkovallan sekä viranomaismielivallan vastustaminen liitetään monesti uusliberalismiin. Myös sosialisti voi vastustaa näitä asioita ihmisoikeuksien ja sosiaalisten oikeuksien näkökulmasta. Uusliberalistinen kehitys onkin lisännyt köyhien kontrollia. Tarkoitan sitä kehitystä mitä on nyt jatkunut noin pari kymmentä vuotta.

Lue kirjoitukseni lapsiköyhyydestä: KÄ: Suomalaisesta lapsiköyhyydestä

Tässä myös suhteellisen tuore pakkotyökirjoitukseni: Huittista valvotaan

Suomalaisesta pakkotyökulttuurista kertoo myös edesmenneen sosiaaliohjaaja Saara Tuukkasen muistelmat. Hän työskenteli valvojana naisten erityistyöleirillä Heinävedellä.

YLE uutisoi 16.4.2015 Saara Tuukkasen muistelmakirjasta. Lue artikkeli klikkaamalla tästä.

YLEN artikkelissa todetaan esimerkiksi seuraavaa:

  • Johtaja oli sadisti. Hän sanoi, ettei yhteiskunnan pohjasakka ja maanpetturit tarvitse mitään oikeuksia. Hän oli sitä mieltä, että kaikki joutaisivat Saksaan leireille ja siellä heidät olisi jo tapettu. Johtaja palvoi Hitleriä ja huuteli teltassa "Heil Hitler" -tervehdyksiä.

Tämä on siis materiaalia suomalaisesta sosiaalihuollosta asevelikumppani natsi-Saksan ajoilta. Saara Tuukkanen totesi viimeisinä elinpäivinään ”Kaikki julkisuuteen vain”. Hänen poikansa toteutti toiveen kirjoittamalla muistelmista kirjan. Mielestäni on kunnia-asia olla ns. ”valitustehtailija” tässä entisessä akselivaltiossa. Saaralla on paikkansa Suomen historiankirjoituksessa. Saara joutui kantamaan vanhoille päivilleen asti raskasta oikeistofasismin ja natsismin muistoa. Saara Tuukkasen muisto ei unohdu.

Akselivaltio Suomen ihmisoikeusloukkaukset jatkuvat myös vuonna 2015. Siitä kertoo esimerkiksi perustuslain ja eri ihmisoikeussopimusten loukkaaminen. Hyvä esimerkki on perustuslakia ja ihmisoikeussopimusten pakkotyön kieltoa loukkaava tämän päivän orjatyö. Lue lisää: Eliitti ja pakkotyö sekä perustuslaki. Natsi-Saksan jälkeen nousi kova tarve ihmisoikeusjuridiikalle. Ei ihme, että natsi-Suomi ei halua sitä noudattaa.

Lue myös:

Työläisen riistoa oikeusvaltiossa

Fasismin rippeet kitkettävä pois sosiaalialalta

Päätän tämän kirjoitukseni huumorikuvaan:

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Oikeisto on aina rakastanut kontrollia ja sortoa ja diskriminointia. Koko ajan tulee lisää pakkoa ja valvontaa ja päättävää viranomaista, jonka lausuntoa tarvitaan siihen ja tuohon. Joka ikinen projekti on tuonut lisää väliportaan hallintoa ja toimistovääpeleitä, samalla kun käytännön työtä tekeviä on potkittu kortistoon. Akateemisesti koulutettu rälssihän on rakentanut itse itselleen ikiliikkujan, joka työllistää kaikki kaverit johonkin mukavaan näpertelyyn työryhmissä, komiteoissa tai konsultin valepuvussa. Ja kaikki nämä vapaamatkustajat osoittavat syyttävää sormea ja ahnasta kouraa kohti vähäosaisempia kansalaisia. Maksajasta ei liene epäilystä. Kiitos sinulle, että jaksat rähistä oikeudenmukaisuuden puolesta.

Pekka Pylkkönen

Keskituloiset toverit antavat jo puolet palkastaan sinulle jotta voisit kettuilla panematta tikkua ristiin muiden hyväksi. Mikäpä motivoisikaan duunaria enemmän verojen maksuun?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Hyvä että yritätte.Aluehallintavirasto ynm.eivät kuitenkaan ole puolueettomia tahoja,kuten tietänet mm.huostaamislaittomuuksien kohdalta.Oikeutta ei näistä suojatyöpaikkalaisten ja hyvä veli/sisko firmojen taholta heru.Lait on jo tehty ja näiden eri viranhaltijoiden ja viranomaisten osalta niin ,ettei niillä kukaan toistansa saa vastuuseen mistään.Täällä jo halonen oli lakeja rukkaamassa siihen malliin,ettei yksittäisellä ihmisellä ole mitään suojaa tai oikeuksia.Samaa ovat jatkaneet rouvakerholaiset,ja eun sisäänajon aikana koko klaani.Aluehallintavirastossa on es.kokoomuksen entiset jäsenet olleet hyvin edustettuina johtajien palleilla.Kuten tämä eräskin herra,joka perheiden asioista oli "päättämässä"hänen mielestään kun lapset piti ottaa perheistä pois jo vauvana..

Suomessa on ihmisten osalle jäänyt valittaminen joka ei johda mihinkään.EU tasolla sama laulu,kuva vaikuttamisesta on tärkeä,tosiasiassa nämä kumoavat aina jollakin tekosyyllä ja lailla toiset lait.Eli juokse kani ajovaloissa vaikka tappiin asti,delaa tai et,aivan sama. Ainoastaan kansalaisten aktiivisuudella ja julkisuudessa esillä ollen,asioihin voi saada jeesiä,jos nämä aivopesun saaneet enää ovat kiinnostuneita ihmisoikeuksista,oikeudenmukaisuudesta,tahi totuudesta.

Tietty jos on paljon rahaa,tai suhteita.Tällainen maa,jossa lapsia kaupataan laitoksiin ja tehtaillaan lainvastaisia huostia,ei todellakaan voi enää puhua ihmisoikeuksien ja oikeuden kanssa samana päivänä.Muutama satatuhatta työtöntä ei paina näille mitään,jos ei lapsien henkikään ole ollut 20 vuoteen minkään arvoinen.

Mediassa jaellaan komppaajille palkintoja,samanmielisten kerhoissa kehutaan toisiaan,ja nuoleskellaan .Tärkeintä on naapurin mielipide,ja ylemmän tahon hyväksyntä.EU kommuunin kannattajilla on neuvostoajan kaipuu,kolhoosin ja kommuunin,sanelupolitiikan,valvonnan,määräysten tarve ja se sopii poliitikoille,jotka hyödyntävät sitä liike elämän edustajien kanssa yhteistyötä tehden.Poliitikot ovat palvelemassa sitä joukkoa joka tarvitsee halvat duunarit,ja ilmaisen massa työttömien joukon.Laki kieltää pakkotyön ,orjatyökään ei ole sallittua.Sieltä voi eduskunnasta mennä ne 200 ja heidän 200 pikkuapulaistaan 9 eurolla 8 tunnin ajaksi päivässä,vessoja siivoamaan,katsotaan sitten.Ja toki mielummin vielä he,jotka lakeja ovat olleet värkkäämässä,kuten es.risikko joka halusi pakkotyön ihmisille.

Onhan se naurettavaa kun maassa on 700 000 ilman duunia,asunotta 400 perhettä,plus muut 6000 ,nuoret hullun kirjoissa ,lapset huostalaitoksissa 790 euron vrk.hintaan,miljoona köyhyydessä räpiköivää,sos-ja terveydenhoito ala-arvoisessa jamassa,suomelle satelee eion ja ykn huomautuksia ja tuomioiden purkukehotuksia,eu uhkailee sanktiolla,ja nämä vaan komppaavat toisiaan leikkaus ja pakottamispolitiikallaan.

Kyllä se naamataulu vielä hyytyy,kun sattuu omalle kohdalle työttömyys,sairaus tahi muu ,johon ei voi itse vaikuttaa.Narstinen oman navan ympärillä pyöriminen voi saada uusia ulottuvuuksia.Hyvä kuva.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ei järjestelmäkeskeisyys ole mikään oikeiston ja vasemmiston tavaramerkki, vaan korporatismin. Siis sellaisen järjestelmän, jossa päätöksenteko on ulkoistettu mm. työmarkkinajärjestöille eikä "demokraattisilla" elimillä ole sanottavaa niihin asioihin.. Siis sellainen kuin nykyajan Suomi, josta päästään vain murskaamalla nuo epädemokraattiset elimet kuin kurjat torakat.

Tämä yhdistää demareita ja kokoomusta lähemmin kuin mikään muita suuria puolueita. Samanlainen maailmankuva molemmilla, joissa keskeinen päätöksenteko on mahdollisimman kaukana eduskunnasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kolumnisti on huomannut ettei enään ole IPU:takaan ja poistanut puoluetunnuksensa.
Milloinhan Antti Pesonenkin huomaa.

Henri Autero

Se oli ehdokasilmoitus (ei puoluetunnus). Ei siinä musta ole mitään erikoista jos ei halua ilmoittaa puoluekantaansa niin virallisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #23

Sinä siis seurasit Leninin ohjetta,"Sinun on mentävä liittoon vaikka saatanan kanssa, kun se vain palvelee asiaasi.
Kannatus kasvoi 400 % ja puolue poistui puoluerekisteristä.
Sodan jälkeen valtaan ainakin pyrkivät maassamme punaiset natsit onneksi onnistumatta, onneksi oli sosialidemokraatit silloin vielä isänmaan asialla.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

"Tekemällä töitä ilmaiseksi ei voi ansaita rahaa, teki kuinkapitkää päivää tahansa mutta ellei tähän suostuta tulee työttömyys lisääntymään."

Ompahan joku Saksan juutalainen tutkija kaiketi sanonut Suomen vähäosaisia kohdeltavan kuin heitä Natsi-Saksan holokaustina vain Autsvitsin keskitysleiri puuttuu. Suomi on huomattavasti ollut paikalla suuntaan jossa yhdistyvät kapitalismin, fasismin ja kommunismin pahimmat piirteet.

Pekka Pylkkönen

Vaikka tämä nyt kuulostaa tylyltä, olet suhteellisuudentajuton juntti joka ei ole koskaan köyhyyttä nähnytkään. Eikä sitä Suomessa tietysti näekään.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Köyhyys on suhteellista ja sitä voidaan kuvata kulutushyödykkeiden ja riittävän elinolojen puutteeksi. Esim Suomessa monella on vaikeus saada kustannettua ravinto, asunto, vaatetus ja terveys korkeiden elinkustannusten vuoksi. Pelkästään kolmannen maailman osuus esim afrikkalaisuus ei ole ainoastaan köyhyyttä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #9

Teet täällä vertauksia keskitysleireihin. Kyllä siitä puuttuu jo järki ja empatiakyky.

Suomessa on erittäin korkea sosiaaliturva sitä varten että peruselämä ja vähän päälle tulee kustannettua. Jos tutustuisit siihen mitä todellinen köyhyys on, et kehtaisi enää valittaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #10

En valita nykyhetkestä vaan mahdollisesta suunnasta mihin ollaan menossa. Nuo suomalaisten kodittomien, työttömien palkkatyöleirit kamalieneen oloineen voivat olla totta 6-16 vuoden kuluttua ellemme lähde jarruttamaan ja vaihtamaan kaistaa ajoissa ja oikeassa kohtaa.
ja suhteellisesta köyhyydestä...
http://m.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3345336/...
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2014082818610495_uu....
http://www.global.finland.fi/public/default.aspx?c...
http://yle.fi/uutiset/suomessa_on_liki_miljoona_ko...
http://yle.fi/uutiset/tutkija_yksinelajat_valuvat_...
http://www.eapn.fi/koyhyys/mita-on-koyhyys/
https://www.thl.fi/fi/web/hyvinvointi-ja-terveyser...
http://yle.fi/uutiset/oecd_suhteellinen_koyhyys_ka...

Ja äläkä kehtaa syyttää minua kultalusikka suussa syntyneeksi sillä yh äitini laittoi meidät säästämään kaikesta mahdollisesta johtuen hänen pitkistä työttömyys jaksoista vaikka olikin ammattikokki. Nykyisin tämä taistelee pääsystä sairaseläkkeelle hajonneen selkänsä vuoksi. Toinen on se että itseä kaduttaa nykyään kun lähdin opiskelemaan peruskoulun jälkeen merkonomiksi enkä mennyt suoraan istutmaan työnhakijaksi työkkärinjonoon ilman minkään sortin koulutusta. Silti katumuksesta huolimatta olen tyytyväinen hankkimaani tutkintoon.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #11

Olet sokea kaikelle mitä ynpäristössäsi tapahtuu. Aina kun suomalainen sanoo että "en ole syntynyt kultalusikka suussa" voi panna BS-suodattimet päälle. Toki täällä asuu ihmisiä joita vaikka vanhemmat ovat kohdelleet rankasti kaltoin mutta lähes aina kyse on vain siitä ettei valittaja käsitä mitään siitä millainen maailma on.

Tämä on niitä harvoja paikkoja joissa sapuska taiotaan naaman eteen ilman että sen eteen pitää ahertaa kunnolla. Eikä siinä mitään, mutta kun siitäkin kehdataan kitistä. Halveksittavaa ei ole se että turvautuu sosiaaliturvaan. Se että kehtaa kettuilla niille jotka sen Sapuskan tuovat pöytään, on. Ja se uskomaton itsekeskeisyys jossa omaa tilannetta kehdataan verrata keskitysleireihin tai maailman köyhiin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #21

Absoluuttinen ja suhteellinen köyhyys ovat kaksi toisistaan poikkeavaa asiaa. Vaikkei Suomessa ole samanlaista köyhyyttä kuin kuin Afrikan maissa niin täällä pelkkä yksikössä asuminen, sähkö ja ruoka ovat kukkaron päälle kovahintaisia. On tärkeää ettei Suomessa vajota absolutiaan vaan on tärkeää että se ruoka ja asunto t aiotaan verorahoin vielä vastaisuudessakin sillä itse en halua asua kadulla tai nähdä nälkää. Vaadin myös oikeutta ansaita työnteolla tulevaisuudessakin leivänpöytään vaikka globaalikilpailutalous vaatisi muuta. Haukut aivan väärää puuta.

Henri Autero Vastaus kommenttiin #21

Ihmisten luokittelu b-luokan kansalaisiksi on aina fasismia ja sitä tulee vastustaa sen kaikissa muodoissa (myös lievissä).

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

Kommunistisissä maissa on kansalaisia kymmeniä miljoonia totaalisesti siirretty Ö-luokkaan auttamaan nurmenkasvua juuripuolelta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #25

Nyt tässä täytyy olla kyse joko paranoiasta tai sitten olet löytänyt tekosyyn jonka varjolla oikeutat itsellesi muiden piikkiin elämisen ja heidän pilkkaamisensa.

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #21

Sä oot vähän rampa Pylkkönen.

Juice Leskinen:
"Ei jääty eläimiksi, tultu ihmisiksikään, toinen kainalosauvallaan murskaa toisen pään."

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #10

Sitten on myös kreikan tie jonka kohtalon päätti velkojen takaisin perintä ja troikan talouskuri
http://areena.yle.fi/1-2699201
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/04/16/ulkolinja-...

Tässä muuten muutama vertailu valtioiden julkisista lainoista

Saksa
74,7 % BKT:sta (2014)

Suomi
59,3 % BKT:sta (2014)

Kreikka
177,1 % BKT:sta (2014)

Islanti
86,4 % BKT:sta (2014)

Japani
245% BKT:sta (2014)

Kiina
250% BKT:sta (2014)

Yhdysvallat
101,53% BKT:sta (2014)

Paul kruugmanilla muuten on jotain sanottavaa julkisesta velasta http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&new...

Henri Autero Vastaus kommenttiin #10

Se, että jossain päin maapalloa on vielä karmeimpia asioita ei tarkoita sitä, että vähäosaisia voisi täällä Suomessa pitää b-luokan kansalaisina.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Korjauksia tekstiin...

Muuan Ranskalainen herttuatar Marie Antoinette sanoi nälkää näkevälle rahvaalle ja köyhällä "Syökää kakkua jos leipä on loppu". Tästä kansa vallan vimmaantui ja turhautuneena sekä vihaisina marssi kaduille yläluokkaa vastaan, koska heillä ei ollut syödäkseen leipää saati mistään tietämättömien ylimystön kakkuja. Antoinette, keisari ja moni muu ylimystön jäsen surmattiin raa'asti kiljotiinillä ja ilmoille kaikui ihmisoikeuksien julistus "vapaus, veljeys ja tasa-arvo!"

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kyseessä oli kuningatar, kakun sijaan hän suositteli leivoksia, kuningaskin teloitettiin. Myöhemmin Napoleon kruunautti itsensä keisariksi. Kiljotiini kirjoitetaan g:llä. Muuten faktasi näyttäisivät olevan kunnossa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jos tarkaksi mennään niin Antoinetten käyttämä sana tarkoitti tuolloin pikkuleipää eli alkeellista leivosta keksin ja leivän väliltä. Toisaalta voidaan niin sanotusti sanoa sitä suolaiseksi kuivakakuksi. Mutta kiitos oikaisuista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #41

Kiitokset tarkennuksesta, aina oppii uutta. Tuo leivos asia tuli mieleen kouluajoilta. 70-luvulta...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Savolaiset ovat aina syöneet kakkua.

Lassi Teronen

Daniel Malinen. Kirjoittaisit omalla äidinkielelläsi!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Pahoittelen. N. 10% kirjoittamisesta hoitaa kirjoituslaitteeni oikoluku joka ei valitettavasti ymmärrä suomea ja siksi lauseisiin saattaa tulla kirjoitus virheitä. Yritä kyllä parhaani mukaan oikoa laitteeni tekemiä oikkuiluja.

Lassi Teronen

Anteeksi väärinymmärrykseni!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #15

Eipämitää, kiitos siitä huolimatta että pyysit korjaamaan tekstin.

Lassi Teronen

Henri Autero. Miten määritellään oikeudenmukaisuus? Pitääkö esimerkiksi laiskalle maksaa työstä samansuuruista palkkaa kuin ahkeralle?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kyse on motivaation puutteesta ennemmin jolloin olisi etsittävä parempia ratkaisuja.

Kysymys kuuluu onko "laiskaksi" luokiteltu oikeissa töissä tai onko hänellä annettu oikeat työtehtävät?

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Joskus kyse on ihan oikeasti laiskuudesta, joskus työntekijän huonosta kohtelusta. Se, kumpi on kyseessä, ei ole mielipidekysymys, eikä laiskuuden selittely huonoksi kohteluksi tai toisinpäin ole mitenkään ainakaan moraalista. Yksinkertaistaminen ja verukkeet näissä asioissa auttavat vääntämään nämä jutut palvelemaan mitä propagandaa tahansa.

Yhtä pahasti häiritsee tuo sinun toteamuksesi absoluuttisesta ja suhteellisesta köyhyydestä. Tosi on, ne ovat eri asioita, mutta mihin tarkoitukseen tuota sinänsä totuutta yrität vääntää.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #26

Tarkoitin että työ tulisi yhä enemmän räätälöidä enemmän työntekijää motivoivaksi ja tämän intressiin suuntautuvaksi. Ihmisiä kun on monen laisia pitäisi siis miettiä miten kyseinen työ sopii hänelle vai pitäisikö henkilölle miettiä jokin muu työtehtävä.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo Vastaus kommenttiin #27

Eikö se nyt jo ole työnantajan intressissä palkata työhön motivoitunein ja pätevin ja työn vastaanottajalla intressi hakeutua työhön joka itselle sellaista on? Tuntuu itsestäänselvyydeltä.

Joka työhön ei tietenkään löydy ihaneellista tekijää eikä jokaiselle ihanteellista tehtävää, sama millä vaivalla asiat yritetään saada kohtaamaan. Sekö luonnolaki mielestäsi pitäisi jollain pakolla muuttaa, vai?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #28

"Joka työhön ei tietenkään löydy ihaneellista tekijää eikä jokaiselle ihanteellista tehtävää"
mieluummin muuttaisin tätä sääntöä kun työtä ei enään voi muutenkaan valita onko siihen työhön oikea henkilö vai onko se työ oikea henkilölle. Nykyään jos onnistuu saamaan työtä se on mieluusti otettava vastaan vaikkei olisikaan motiivia sitä tehdä joten se motiivi on joko löydettävä tai luotava.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo Vastaus kommenttiin #29

Niin miten tarkalleen ottaen muuttaisit?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #30

Jos henkilö B viihtyy hyvin ihmisten seurassa ja viettää paljon aikaa heidän kanssaan mutta töissä hän istuu yksikseen toimistohuoneessaan eikä työ enään maistukkaan niin hyvin kuin toissapäivänä kun sai jutella siivoojalle, mikä siis olisi neuvoksi?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kyse on motivaation puutteesta ennemmin jolloin olisi etsittävä parempia ratkaisuja.

Kysymys kuuluu onko "laiskaksi" luokiteltu oikeissa töissä tai onko hänellä annettu oikeat työtehtävät?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei tarvitse olla laiska, jos ei samaa työtulosta aikaisekseen.
Markku sanoi hyväksyvänsä kommunismissakaiken muun,mutta eitasapalkkaa ja hän perusteli kantansa seuraavasti.
Hakkasimme Yrjö veljeni kanssa halkoja, Yrjö keskimääräisesti 7 mottia ja minä 3,5 mottia.
Mielestäni olisi ollut väärin, jos minä olisin saanut samaa palkkaa, kuin Yrjö.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #34

Yrjö siis löi 7 mottia ja sinä 3,5. Entä jos sinä vain olisit kantanut yksin tuon 10,5 mottia tupaan leipparin eteen? Olisitteko silloin ansainneet yhtä paljon?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #35

Pysytään asiassa eikä laajenneta työn kuvaa,Markku ja Yrjö tekivät halkoja pinoihin, josta aikanaan ne vedätetti hevosilla laaneihin, josta varmaankin sitten leipureillekin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #38

Taisi olla halkomotit silloin paljon isompia. Minulle ainakin on opetettu yhden motin koko vastaa kantokopallista eli noin kymmentä pölkkyä. Mutta siinä kyllä olet oikeassa että vaikka toverukset tekevätkin yhtäkauan töitä niin palkkio tulisi jakaa tehdyn työn mukaisesti ei ajan perusteella. Siinä missä Yrjö oli parempi kirveen heiluttaja Markku olisi voinut olla parempi hevosmies, näin silloin miesten vahvuudet olisivat jakautuneet eri toiminnoille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #39

Halkomotti on metri kertaa metri kerta metri ja halkaistu puoli ylöspäin ladottuna,nyt pitäisi avautua nörtillekin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #43

"Halkomotti on metri kertaa metri kerta metri ja halkaistu puoli ylöspäin ladottuna"
Näyttävästi kupla sidonnaista tuo motin koko meillä suvussa kun ollaan se määritelty kantokopalliseksi, ties missä lie vaiheessa näin muodostunut. Nörtiksi nimittäminen on aika vahva ilmaus kun en edes ole teknologiasta tai tietokonepeleistä kiinnostunut, urheilu, taide, ruoka, filosofia, yhteiskuntatieteiden, arkkitehtuuri, politiikka ja uskonto on ollut eniten lähellä sydäntäni. Taiteessa eniten kiinnostaa musiikki, laulu, kirjoittaminen, näyttely ja ohjaaminen. Lisäksi olen kouluttautunut merkonomiksi asiakaspalvelun ja vuorovaikutteisen vuoksi. Lisäksi olen eksovertti eli puhelias, Sosiaalinen ja avoin, mutta osaan myös kuunnella ja ottaa muut huomioon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #44

Ja tietosi toivottavasti kasvoi halkomotin verran.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #34

niinhän se on että eri henkilöt tekee saman työn erillailla.

Toimituksen poiminnat