henriautero

Kapitalismin valheesta

  • Marxin teoksia kirjahyllyssäni
    Marxin teoksia kirjahyllyssäni
  • Kapitalismin valheesta

Kapitalismi perustuu ihmisten massoittamiseen. Hajota ja hallitse. Ihmisiä huijataan uskomaan, että porvarismi on ainut ja absoluuttisesti paras yhteiskuntamalli. Tiedättehän porvarimediassa toistellut fraasit siitä kuinka aina pitää tehostaa, leikata ja lisätä kilpailua? Porvarin retoriikkaan kuuluu, että yksilöä syyllistetään loputtomiin laiskaksi eikä yhteiskunnassa nähdä mitään vikaa. Porvarin puhetyyliä on myös ahkeruutta ja työntekoa ihannoiva retoriikka. Porvarillinen mututietoon perustuva väite on esimerkiksi se, että Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva, joka kannustaa jäämään kotiin.

Porvareilla ja natseilla on paljon yhteistä. Kummankin ideologiaan kuuluu heikomman sortamista. Natsit harrastivat arjalaista rodunjalostusta. Kapitalistit harrastavat kilpailujalostusta ja pääoman tuoton maksimointia. Kummassakin menetelmässä ihmisestä yritetään jalostamalla muokata tehokkaampaa ja tuottavampaa yhteiskunnan jäsentä. Yli-ihmistä. Kummatkin myös keksivät valheita vähäosaisista ihmisistä. Porvarit tukevat mieluummin jopa natseja kuin kommunisteja. Siis hajota ja hallitse. Natsit olivat patrioottisia militaristeja. Myös kapitalistit rakastavat sotakoneistoa tavoitellakseen omaa etuaan.

On vain yksi vaihtoehto. Se on sosialistinen luokkataistelu porvaristoa vastaan. Millään muulla keinolla ei ole murrettu porvariston ylivaltaa. Vaikka joku nationalistifasistireppana muuta väittääkin niin nationalismi ja oikeistopopulismi eivät ole ratkaisuja kriisiimme. Valtio on näet hallitsevan luokan väline. Vaikka kunnon rähinäkommari ei erityisesti rakasta valtiota niin hyvinvointivaltio on kuitenkin luokkataistelun tuote. On eri asia nähdä valtio tai kansallisvaltio realismina kuin rakastaa sitä.

Ihminen on joko oikealla tai vasemmalla. Hyvin yksinkertaista. Oikealla oleva pyrkii maksimoimaan kapitalistin voiton eli pääoman tuoton. Vasemmalla oleva taas puolustautuu tätä vastaan. Kultainen keskitie on siis höpöhöpöä. Se on sitten eriasia minkä lajin vasemmistolaisuutta tai oikeistolaisuutta ihminen edustaa. Pääpointti on se, että on pelkästään kaksi vaihtoehtoa.

Ei pidä vähätellä myöskään työväestön keskinäistä solidaarisuutta yli valtiorajojen. Hyvinvointivaltio on syntynyt kommunismin pelosta. Eli ilman internationalistista monikulttuuri-hypetystä ei myöskään se syrjäytynyt patrioottifasistinatsi saisi massia seinästä.

Tässä vielä pari kapitalismin vastaista kirjoitustani:

Elämme kapitalismin lopun alkua!

Riiston suhdeluku ja epätasa-arvoinen yhteiskuntarakenne

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vaikka en ole ennustaja, voin silti ennustaa, että suurella todennäköisyydellä et pääse eduskuntaan.

Jos et ole huomannut, kommunismi on maailmasta hävinnyt Pohjois-Koreaa ja muutamaa muuta huuhaa-valtiota lukuunottamatta. Julistuksesi voi olla hyvä, ja kirjasarjasi ihan ok, mutta vetoat melko rajoitettuun kuulijakuntaan maailmassa.

Henri Autero

Ei läpimeno olekaan ehdoton tavoite. Sekin on jo hienoa jos muutaman äänen saa ja mielenkiintoista katsoa miltä alueila. On silloin edes muutama ihminen fanittanut. Sosialistina osaan olla vähään tyytyväinen. ;) Minä olen puoleni valinnut. Puolustan työväenluokkaa.

Jyrki Paldán

"Kommunistimaat" joihin viittaat ovat/olivat ihan yhtä "kommunistisia" kuin Somalia on vapaa markkinatalousmaa. Enemmän tai vähemmän raskaasti sosialistiset valtiot taas ovat käytännössä ainoita maita, joissa mediaanikansalaisella on taloudellisesti edes auttavasti hyvä olla. Sosialismi on kaikkea muuta kuin kuollut, ja hyvä niin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On todella hyvä, että osa ainakin IPU:n ehdokkaista paljastaa puolueen tarkoitusperät vaikka vaaliliitoa ei laitavasemmiston kanssa uskallettu solmiakaan.
Kyllä kommunismi teoriana on aivan loistava, mutta käytännön sovelletuksina osoittautunut varsin raadolliseksi, jopa hengenvaaralliseksi miljoonille ihmisille.

Jyrki Paldán

"Kyllä kommunismi teoriana on aivan loistava, mutta käytännön sovelletuksina osoittautunut varsin raadolliseksi, jopa hengenvaaralliseksi miljoonille ihmisille."

Yksi suurimmista ihmisuhreja vaatineista tragedioista kommunismin historiassa oli Ukrainan Holodomor. Siinä miljoonia ihmisiä kuoli nälkään resurssien epätasaisen jakautumisen vuoksi. Nykyään tismalleen samasta syystä kuolee noin kymmenen miljoonaa ihmistä vuosittain, ja ihan yhtä tarpeettomasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ukrainan nälkäkuolemat on yksi kansanmurha, mutta minäverran enemmän kuoli niskalaukauksiin ja pakkotöihin vankileireillä ja Stalinin kanavalla,puhdistukset olivat totaalisia. Polpot jatkoi perinteitä.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #7

Hurjat määrät.

Vankileireistä voisi kuitenkin mainita että tällä hetkellä esim. Yhdysvalloissa väestöstä suurempi osa on vankiloissa kuin vuonna 1953 Stalinin Neuvostoliitossa oli Gulageissa. Neuvostoliitto oli toki valtavan paha ja tuhoisa kokeilu, mutta kommunismin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä ja nykypäivän neokolonialistinen markkinatalous on pahimmillaan ihan yhtä tuhoisaa.

Henri Autero

Mielestäni IPUN ei tarvitse vastata kaikesta siitä mitä minä sanon. IPUN tarkoitusperänä on luoda edellytykset hyvinvointivaltion palauttamiselle. IPU on hyvä vastavoima globaalia kapitalismia vastaan. IPU siis vaatii eroa kapitalistisesta EU:sta. Sen verran populisti olen, että menen tässä asiassa massan mukana.

Ihminen on pohjimmiltaan joko oikealla tai vasemmalla. Kyllä sanon suoraan, että marxismin toteuttaminen on kohdanut epäonnistumisia, mutta myös onnistumisia. Silloin kun luokkataistelu johtaa stalinistiseen diktatuuriin P-Korean tapaan niin ikävä juttu. Esimerkki onnistumisesta taas on pohjoismainen hyvinvointivaltio.

On siis kahdenlaisia sotureita. Työväenluokan puolustajia ja kapitaalin kerääjiä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kumpaanluokkaan kuuluvat nuo puoluejohtajanne jotka osallistuivat Pietarinfoorumiin ?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ipu on tosiaan hellyyttävän putinistinen. Seurasitteko isäntämaaspimuksesta käytyä keskustelu? Käännetään tarkoituksellisesti väärin. Ei kerrota kohtia, joissa todetaan suomen lain menevän edelle. Jne,,,

Kommunismi ei onnistu ilman pakkovaltaa. Se merkitsee aina ihmisten vapauksien kavennusta. Siitä johtuu siihen sisältyvä väkivalta.

Paldanin mielestä Suomi on siis sosialistinen? Onko? 500 000 työtöntä, josta kukaan ei välitä on kuitenkin tämän sosialismin päätulos. Kunhan vaan saadaan veroja, jotta ns hyvivointivaltio porskuttaa.

Ensikesäksi on kertynyt 10 päivää lomaa. Se on tietysti paljon. Onhan näitä työvuosia takana jo 29v. Osalla ei ole niinkään paljon. Yrittäjistä puhumattakaan. Mutta se vähän haittaa ajattelua, että maksan suuren osan veroista rahoittaakseni julkisenpuolen pitkät lomat, lyhyet työpäivät, kaikenlaiset tykypäivät jne... Jos oltaisiin samalla viivalla. Ei siellä tarvittaisi, niin paljon työntekijöitä ja jotenkin se tuntuisi tasa-arvoiselta. Joo ja taas ollaan viimeistä tai toiseksi viimeistä viikkoa. Että kesäksi pitää löytää uutta. Toistaiseksi löytynyt. Kyllä tästä pahoinvointivaltiosta on tullut meikäläisille sellainen jatkuvan kamppailun tie.

Nyt on ikää 48v. Saako uusia töitä enää 58vuotiaana. Kyllä se mietityttää. Eläke on karannut 67v4kk ikään. Eli tuskin saan sitä eläkettä koskaan mistä olen maksanut.

Näin toimii sosialismi suomessa. Se on sairaus.

Jyrki Paldán

Mikään yhteiskuntajärjestelmä koskaan ei onnistu ilman pakkovaltaa. Pakkovallalla jos haluat välttämättä retostella niin mainittakoon että esim. lähes vapaan markkinatalouden maissa Singaporessa ja Hong Kongissa on asukaslukuun verrattuna moninkertainen määrä poliiseja verrattuna enemmän tai vähemmän sosialistisiin pohjoismaihin.

Sosialismitulkinta on tietysti aina jokseenkin kyseenalainen, ja itse luokittelisinkin viimeaikaiset hallitukset melko oikeistolaisiksi. Kokonaisuudessaan kuitenkin on varsin vaikea olla tulkitsematta Suomea sosialistiseksi valtavan julkisen sektorin, massiivisten tulonsiirtojen ja vahvasti järjestäytyneiden ay-liikkeiden ansiosta. Työväestö ei ehkä omista tuotantovälineitä, mutta saa kyllä niiden omistajilta korvauksen tulonsiirtojen kautta(ellei veronkiertoa tapahdu), ja ay-liikkeiden kautta myös sananvaltaa yritysmaailman asioihin.

Kerro kuitenkin sinä toki miksi vastustat "kapitalismia", jos mielestäsi Suomi ei ole sosialistinen? Niin paljon olet aikaisemmin kritisoinut Suomea, mukaanlukien tuossa viestissäsi #9.

Suomessa on toki epäkohtansa, mutta esim. HDI:llä, työntekijöiden vaikutusvallalla, tulojen jakautumisella ja varallisuuden jakautumisella se on maailman huippua. Muutama vuosikymmen sitten oli vielä myös sosiaalituen kattavuudessa, ennen kuin porvarit repivät takapuolestaan "kannustavuus"uskonnon.

Toimituksen poiminnat