henriautero

Suomalainen kommunismiviha

  • Marxin teoksia kirjahyllyssäni
    Marxin teoksia kirjahyllyssäni

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Tiedän, että tämä kirjoitukseni saattaa ärsyttää joitakin. Teen sen kuitenkin silti. Suomessa on joillakin ihmisillä tapana vihata päättömästi kommunisteja. En väitä, että olisin itse kommunisti. Jonkin sortin punavihreä sosialisti olen. Se on selviö. Kannatan myös vallankumouksellista toimintaa. Suhtaudun tähän nykyiseen kilpailuyhteiskuntaan aika kyynisen negatiivisesti, mutta sen verran positiivisesti vallankumoukseen, että sitä kannattaa ainakin yrittää.

Avainasia on luokkatietoisuuden lisääntyminen. Kaikki vallankumouksellinen toiminta on lähtökohtaisesti hyvästä. Tähän lukeutuu myös itsenäisyyspäivän mellakointi. Pidän vallankumouksellisena toimintana lähtökohtaisesti kaikkea mikä lisää ihmisten katkeruutta nykyistä kilpailuyhteiskuntaa ja kapitalismia kohtaan. Tähän lukeutuu myös kantelut ja valitukset yhteiskunnan instanssien lain rikkomisista. Olenkin ahkera kantelutehtailija. Voima-lehden teesi ”Raha ei lue lakia” osuu siis monesti oikeaan.

Mielestäni marxismi osoittaa vallankumouksen tarpeen. Kaiken yhteiskunnallisen ajattelun voi tiivistää yhteen lähtökohtaan. Työväenluokka ajaa omaa etuaan. Samoin kapitalistiluokka. Laitetaan asiat kuntoon ilman ideologioita – ajattelu on populismia. Ihminen on pohjimmiltaan joko oikealla tai vasemmalla. Kultaista keskitietä ei ole olemassakaan. Ilman marxismia ei höyrypäinen nationalisti-populisti-kansanmies-duunarikaan voisi inhota kommunisteja netissä vaan olisi maaorjana ja alisteisessa suhteessa kapitaaliherraan.

Luettelen alla muutamia myyttejä, joilla yritetään lietsoa kommunismi-inhoa.

# vastaukseni myyttiin

1. Toteamus: ”Tässä torjutaan kommunismia kun rakennetaan taloa kommunistille. Ehkä sekin huomaa, että yksityisomistus on kiva juttu.”

# Itse asiassa kommunismi kieltää ainoastaan sellaisen yksityisomistuksen, jota käytetään riiston välineenä. Tarkoitan pääomia. Pääomien omistaja nauttii toisen työn tuloksista.

2. Luokkajako ei ole enää tämän päivän termi

# Itse asiassa luokkajako on ikuinen. Kapitalismi on ollut luokkataistelujen historiaa sen syntymisestä lähtien. Kapitalismi on sodan ja ahneuden aate.

Ns. ”kultaisen keskitien kulkijat” sekä sosiaalidemokraatit ja muut reformistit ovat unohtaneet kapitalistisen yhteiskunnan luokkaluonteen. Reformistit siis ikään kuin kannattavat ns. inhimillistä kapitalismia. 

Pääoma on kansainvälistynyt. Globaali kapitalismi ajaa kaikista rikkaimpien eli pienen eliitin etuja. Tähän kehitykseen ovat reformistit lähteneet mukaan. He kannattavat kapitalistista EU:ta, joka sallii pääomien vapaan liikkuvuuden. Eurooppa ja kansainvälisyys ei ole sama asia kuin EU.

3. Viitaten mielenosoituksiin: ”Riehumalla ei saa mitään aikaiseksi”

# Luokkasodalla on murrettu porvariston ylivalta ja saatu Suomesta hyvinvointivaltio. Luokkasodan ansiota on myös suomalainen sosiaaliturva. Ilman luokkasotaa ei saavutetuista eduista myöskään luovuta. Porvarin ylivaltaa ei murreta kukka kämmenellä.

4. Kommunisti on yrittäjän vihollinen

# Kommunisteissa on myös yrittäjiä. Suurkapitalistiyritykset ovat pahoja vihollisia myös pienyrittäjille. 

5. Lama on hyvinvointivaltion syytä

# Porvaristo on aina syyttänyt lamasta hyvinvointivaltiota. Siinä ei ole mitään uutta. He ovat valmiita menemään vaikka yövartijavaltioon eli täysin puhtaaseen kylmän kovaan kapitalismiin.

Rauhan ja sosialismin puolesta! Peace and love!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Onko jossakin toimiva kommunistinen järjestelmä jota sopisi käydä katsomassa ja oppia ottamassa ?
Mielestäni ruotsi on lähinnä !

Kommunismi on paperilla lyömätön,käytännössä toivoton !

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ruotsi ei ole lähelläkään kommunistista järjestelmää. Elinkeinoelämä on käytännöllisesti katsoen kokonaan yksityisessä omistuksessa.

Kommunistisen järjestelmän puolesta voidaan esittää ja esitetään paljon kaunista retoriikkaa. Käytännön tulokset kuitenkin ovat laitanaan epäonnistuneet, yleensä vielä sangen verisesti.

Hannu Töyri
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No, onhan tuo ajamasi aatesuuntaus edelleen hengissä maailmalla. Taitaa löytyä lähimmät aateveljet Pohjois-Koreasta, joten suuntausta voidaan pitää globaalina. On hienoa, että joku vielä uskoo johonkin, hehheh.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Vihasta en tiedä, mutta pakkovaltaan ja ihmisten oikeuksien rajoittamiseen kommunismi perustuu. Toki pakkovaltaa ja ihmisten oikeuksien rajoittamista voivat muutkin harjoittaa. Ero on vain siinä, että yhtäkään kommunistista yhteisöä ei voida perustaa ilman näitä ja väkivaltakoneistoa.

Antti Jokela

Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliohjelmassa 2015 sanotaan seuraavasti:

Terveeseen yrittäjyyteen perustuva suomalainen yritystoiminta ja markkinatalous voidaan pelastaa, kun saadaan oma päätösvalta takaisin. Tämä tarkoittaa tasapainoa yksityisen ja julkisen sektorin välillä.

Miten markkinatalouden pelastaminen sopii yhteen kommunistisen ideologiasi kanssa?

Henri Autero

En suoraan määrittelisi itseäni kommunistiksi vaikka kannatankin vallankumoksellista toimintaa. Kuten sanoin niin punavihreä sosialisti olen. Se on selvä. Ihminen on pohjimmiltaan joko työväenluokan tai kapitalistiluokan riveissä. Hyvin yksikertaista.

Mutta sitten varsinaiseen kysymykseesi. Ipu ei suoraan mene sosialistiseen luokka-analyysiin. Sillä on kuitenkin hyviä teemoja ja ipu on hyvä vastavoima globaalia kapitalismia vastaan, joka onkin tällä hetkellä suurin hyvinvointivaltion vihollinen. Mitä sitä turhaan hajoittaa rintamaa nyt kun ipu on nousussa?

Ipulla on paljon vasemmistolaisia ideoita. Paljon yhteistä esim. vasemmistoliiton kanssa. VAS haluaa EU:sta sosialistisen sääntely-yhteiskunnan. IPU on realistisempi ja haluaa tehdä Suomesta sellaisen. Tämä vaatii tosin EU-eroa. EU:ssa on näet vahvoja kapitalistisia voimia. IPU siis haluaa toteuttaa sosialismia pienemmässä mittakaavassa.

Tärkein tehtävä on nyt hyvinvointivaltion pelastaminen globalisti-kapitalistiherrojen kynsistä. Mielestäni ipun populismi ei ole ristiriidassa todellisuuden kanssa.

Henri Autero

Ja täytyy muistaa sellainen, että kaikki sääntely on jonkinasteista sosialismia. Sekin on jo sosialismia, että kannattaa pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Sosialismin maltillisin muoto on siis sosiaalidemokatia ja äärimmäisin äärikommunismi. Joten kun puhun sosialismista niin en tarkoita automaattisesti mitään äärimmäisyyksiä. Ihan vain hyvinvointivaltiota.

Yrjö Matilainen Vastaus kommenttiin #10

No mutta, ei sitte pidä sanoa tätä rumaa sanaa, joka alkaa k:lla! Jos joku sanoo, että hän kannattaa kansallissosialismia ja tällä kertaa ilman kestitysleirejä ja juutalaisten tuhoamista = älytön väite, ei mennä siihen enää. Mutta kansalaiset: lukekaas Gunther Grassin kirja "Ravunkäyntiä", niin ihmettelette miten sosialistinen oli Hitlerin Saksa.

Henri Autero Vastaus kommenttiin #11

Kommunismin ihmisoikeusloukkaukset eivät ole marxismin vika vaan sen vika, että ihmiset eivät ole niin fiksuja ja tasapainoisia, että olisi automaattisesti selvää, että vältyttäisiin hirmuteoilta. Se on siis ihmisten vika eikä kommunistisen ideologian. Myös sosialistit voivat arvostella toisia sosialisteja ihmisoikeusloukkauksista. Se ei ole vain porvareiden mantra.

Sosialismia on erilaista. Mielestäni sosialistien tulisi pitää yhtä kapitalismia vastaan ja unohtaa keskinäinen riitely.

Ja tuota Hitlerin sosialismia en laskisi mukaan työväestön yhteisrintamaan. Eli sellaiset sosialistit pois.

Seppo Hildén

Ja tähän väliin aiheeseen sopiva vitsi.

Kommunismin ja kapitalismin kovimpina hegemoniataisteluaikoina 1960-luvulla Kennedy ja Hrutsev saivat audienssin Jumalalle ja molemmat saivat kysyä häneltä yhden kysymyksen. Kennedy aloitti ja kysyi, voittaako kapitalistinen järjestelmä kommunistisen? Jumala vastasi Kennedylle, että ei ainakaan sinun aikanasi. Tästä innostuneena Hrutsev kysyi Jumalalta, voittaako kommunistinen järjestelmä sitten kapitalistisen? Tähän Jumala vastasi, että ei ainakaan minun aikanani.

jas loppuun yleisesti tunnettu kansanviisaus että ei niin leikkiä, ettei puolet totta.

Yrjö Matilainen

Kai tämä kommunismin inho johtuu enimmäkseen siitä, että kommunistiset hallinnot ovat olleet diktatuureja, ja tuhonneet omia kansalaisiaan säälimättä. Jo Lenin käski tuhota "hyönteiset", kuten hän nimitti todellisia ja kuviteltuja vastustajiaan. Neuvostoliitossa tuhottiin kymmeniä miljoonia omia kansalaisia. Ei käytetty kaasua kuten Hitler (koska kaasu on kallista, selitti asiaa A.Solzenitsyn). Venäjällä riitti, että ajettiin juna tundralle ja "kulakit" ulos, kuolivat sinne. Jo pian vallankumouksen jälkeen kuoli miljoonia nälänhätään, kun amatööri-idealistit tuhosivat maan talouden. Myöhemmin Stalin käytti nälänhätää aseena "vastustajia" (ukrainalaiset talonpojat) vastaan. Kiinassa tapahtui sama, tosin paljon suuremmassa mittakaavassa, koska olihan siellä "porvareita" enemmän tapettavana. Sitten vielä nämä pikkumaat, joita ei kaikkia edes muista.. Kambodza, Afganistan. Koska suurin osa ihmisistä on jotakuinkin täysjärkisiä, ja vastustavat kommunismia, ei se voi edelleenkään toteutua ilman "punaista terroria" (Leninin ilmaisu):

Toimituksen poiminnat