henriautero

Elämme kapitalismin lopun alkua!

  • Tässä tilasto. Ks. työn lisäarvo.
    Tässä tilasto. Ks. työn lisäarvo.
  • Elämme kapitalismin lopun alkua!
  • Elämme kapitalismin lopun alkua!
  • Kuvan lähde: Lehden nettisivu. Kansan ääni on Suomen työväenpuolueen lehti. Puolueella ei ole kansanedustajia.
    Kuvan lähde: Lehden nettisivu. Kansan ääni on Suomen työväenpuolueen lehti. Puolueella ei ole kansanedustajia.
  • Elämme kapitalismin lopun alkua!

Laitan tämän tekstini myös tänne usariin:

Nostan tässä kirjoituksessani esiin keskeisimpiä asioita, jotka osoittavat kapitalismin toimimattomuuden. Kun maailman menoa seuraa niin huomaa, että erilaiset kapitalismin vastaiset liikkeet ovat nousussa. Legendaarisin lienee Amerikassa syntynyt Occupy Wall Street. Nyt Saksan Frankfurtissa kapitalismia vastustavat mielenosoittajat polttivat autoja. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Mietitäänpä aluksi mihin tarvitaan mellakointia. Mielestäni mellakoinnin tarpeen osoittaa jo ihan historia ja marxismi. Tällaista toimintaa voidaan nimittää vallankumoukselliseksi liikehdinnäksi. Kapitalistit pyrkivät maksimoimaan aina oman etunsa eli pääoman tuoton. Työväenluokka taas puolustautuu tätä vastaan. Aivan. Mietitäänpä suomalaista hyvinvointivaltiota. Sitä ei ole rakennettu sillä, että mennään kukka kämmenellä porvarin luokse hieromaan sovintoa. Tietty protestivaihe on välttämätön. Riehumiseen ei paljoa älykkyyttä vaadita, mutta riehuminen on loogisesti ajateltuna välttämätöntä, jotta työväenluokan hyvinvointi pelastuu.

Kyse on pohjimmiltaan siitä, että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Varallisuus kertyy entistä pienemmälle väestölle maapallolla. Laitan tämän kirjoitukseni oheen tilastotaulukon työn lisäarvosta. Se on Kansan äänen numerosta 5/2014. Työn lisäarvolla tarkoitetaan sitä osuutta miten paljon kapitalisti jättää maksamatta työn tuottamasta arvosta sen tekijöille eli työläisille. Tuo kapitalistien riistosta saama voitto on siis jatkuvasti noussut. Lisäarvo oli vuonna 1990 15,82. Vuonna 2013 se oli 40,30. Loppujen lopuksi vain työ on pääomaa.

Porvarillinen kilpailuyhteiskunta pyrkii aina siihen, että tuo pääoman voitto kasvaa. Se, että aina tarvitsee tehostaa, leikata ja lisätä kilpailua on porvarillinen harha. Kun yhteiskunta on riittävän sosialistinen, niin leikkauksia ei tarvitse tehdä. Porvarillisella taloustieteellä ei ole itseasiassa mitään merkitystä. Ei kannata lannistua jos porvaripaska menee yli ymmärryksen tai on ideologisesti rajoittunut sosialismiin.

Talouden perusrakenteet ovat itseasiassa hyvin yksinkertaiset. Aina on ihmisen tarvinnut jotenkin saada elantonsa. Työ on siis ihmisen elinehto. Kestävyysvaje ja leikkaustarve yms. ovat porvareiden mantroja. Historiaa lukemalla selviää kuinka porvarit ovat aina vastustaneet hyvinvointivaltiota. Siinä ei ole mitään uutta. Ihan nokkelasti keksittyjä termejä, mutta tuovatko ne leipää pöytään? Eivät tuo. Porvarillisessa yhteiskunnassa ihmisiä koulutetaan tyhmiksi paskanjauhajiksi. Sosialistisen 1980-luvun käytännönläheisyys ja inhimillisyys on siis kadonnut yhteiskunnasta.

Vaikka talousteorioita on erilaisia, niin merkitystä on loppujen lopuksi vain marxismilla ja antikapitalismilla. Marxismin puolustajaa ei haittaa olla ideologisesti rajoittunut, koska marxismi puolustaa enemmistön etua. Enemmistö ihmisistä on aina työväenluokkaa. Luokkataistelulla on Suomeen luotu hyvinvointivaltio. Ilman luokkataistelua siitä ei myöskään luovuta. Hyvinvointivaltio pilattiin 1980 – ja 90-lukujen vaihteessa vapauttamalla pääomat. Tämä oli myös EU-jäsenyyden ehto, koska kapitalistinen EU sallii vapaat markkinat. Liian suurissa yksiköissä ei myöskään voi olla demokratiaa. Lama oli siis vain ja ainoastaan kapitalistien ja globalistien syytä. Kapitalistit siis hyötyvät talouden globalismista eli siitä, että pääomat liikkuvat maapallolla vapaasti.

Linkitän tähän väliin myös kirjoitukseni: Riiston suhdeluku ja epätasa-arvoinen yhteiskuntarakenne

Kapitalismi on ollut luokkataistelujen ja sodan historiaa sen alusta asti. Kapitalismi on aina ajautunut kriisiin jossain vaiheessa. Kapitalismi on siis eräänlaista aaltoliikettä. Kun työläistä on tarpeeksi riistetty, niin sitten on kapinan aika. Nyt on sen aika käsillä. Tästä kertovat esimerkiksi mellakat eri puolilla maapalloa ja Suomen rähinöinti, vaikkapa itsenäisyyspäivien mellakat. Sisällissodassa punakaartilaiset olivat luokkasotureita. 1970-luvulla luokkasotureita olivat mm. taistolaiset. Tänä päivänä luokkasotureita ovat kirotut itsenäisyyspäivän mellakoijat. Luokkasoturit ovat taistelleet Suomesta hyvinvointivaltion.

Kapitalisti on äärimmäisen ovela ja narsistinen ihminen. Hän pyrkii kaikin mahdollisin tavoin maksimoimaan oman voittonsa eli pääoman tuoton. Loppujen lopuksi hän näkee jopa työväenluokan keskinäisen nahistelun parempana vaihtoehtona kuin kapitalismin kyseenalaistavan tieteen. Hän näkee siis jopa natsismin ja fasismin lisääntymisen parempana vaihtoehtona kuin sosialistisen luokkatietoisuuden lisääntymisen. Esimerkiksi sellainen, että keskiluokka haukkuu kiakkojuhlijoita, on työväenluokan keskinäistä nahistelua. Samaten esimerkiksi rasismi ja sosiaaliturvan varassa elävien ihmisten syyttäminen lukeutuvat samaan kategoriaan. Myös valtiovalta syyttää sosiaaliturvan varassa eläviä työttömiä pakottamalla heidät orjatöihin.

Vallankumouksen aika on nyt!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat