henriautero

Suomalaisesta sosiaalipolitiikasta ja ihmisoikeuksista

  • Iltalehti 15.2.2015
    Iltalehti 15.2.2015

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin.

Olen useasti kirjoittanut siitä kuinka Suomi loukkaa ihmisoikeuksia. Viime viikolla uutisissa vilahti jotain mielenkiintoista. Uutisissa kerrottiin Suomen sosiaaliturvan tasosta, joka on liian alhainen.

Tässä muutama teksti asiasta:

  • Perustuslakiblogi: Pauli Rautiainen: Oikeus sosiaaliturvaan ei toteudu Suomessa

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2015/02/11/pauli-rautiainen-oikeus-sosiaaliturvaan-ei-toteudu-suomessa

  • STM: Sosiaalisten oikeuksien komitealta päätös Suomen vähimmäisturvan tasosta

http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1902893

  • Iltalehti: Suomi saa sapiskaa - sosiaaliturva Romanian tasoa?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021319186274_uu.shtml

 

Sapiskat antoi siis Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea.

Iltalehden uutisessa todetaan mm. seuraavaa:

  • Suomi joutui nuhteluiden kanssa melkoiseen kastiin. Euroopan neuvoston 47 jäsenvaltiosta kaikkiaan 21 maan sosiaaliturvan etuudet on todettu riittämättömiksi. Näitä maita ovat muun muassa Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova, Montenegro, Romania, Venäjä – sekä yllättäen Suomi ja Ruotsi.

Euroopan neuvostoon kuuluu tuon sosiaalisten oikeuksien komitean lisäksi esimerkiksi ihmisoikeustuomioistuin. Suomi johtaa muita pohjoismaita selvästi ihmisoikeustuomioiden määrässä. Lisäksi ihmisoikeussopimuksen mukaan voidaan tulkita, että tämä vastikkeellinen sosiaaliturva rikkoo orjuuden ja pakkotyön kieltoa joksi voidaan tulkita myös hallinnollinen sanktio eli tässä tapauksessa karenssi tai toimeentulotuen leikkaus. Orjuuden ei siis ihmisoikeussopimuksen mukaan tarvitse perustua suoranaiseen pakkoon vaan ihmisen alistaminen jonkin sanktion uhalla riittää orjuuttamisperusteeksi.
 

Lähteet:
 

http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=orjuuden-ja-pakkotyon-kielto
 

Aiempi kirjoitustuotantoni: henriautero.blogspot.fi

Sen lisäksi, että sosiaaliturva on itsessään riittämätön, niin ihmisiä pakotetaan tekemään töitä vastikkeeksi sen eteen. Miltä kuulostaa se, että tällä vastikkeellisella sosiaaliturvalla alistetaan ihmisiä ilman palkkaa tekemään ihan oikeita töitä vastaavia hommia? Esimerkiksi moukaroimaan tiiliseinää, ahkeroimaan risusavotassa tai pyörittämään matkahuoltoa. Tällainen kyykyttäminen loukkaa myös perustuslakia. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Minä vastustan ihmisten välinearvoistamista työelämässä. Ihan samanlailla kun työelämän edustajat syyllistävät synnyttäviä naisia niin samanlailla myös vaikkapa syrjäytynyt ja työtön mies voi joutua sorron ja eriarvoistamisen uhriksi.

Tässä muutama kirjoitukseni lisää tästä aiheesta:

Lakimuistio / Sosiaaliturvatyö

Kaksineuvoisen röyhkeys

Asiakkaat, työntekijät vai nykyajan maaorjat?

Noteerataan "EVVK" pakkotyön tekemiselle!

 

Sosiaalialan on vallannut kyyninen markkinaideologia. Lue lisää klikkaamalla tästä. Yhteiskunnallisen tutkimuksen mukaan suomalaisten sosiaalityöntekijöiden asenteet köyhiä kohtaan ovat pohjoismaiden tylyimmät. Lue lisää klikkaamalla tästä.

 

Lukemalla esimerkiksi seuraavat kirjoitukseni (klikkaa linkkiä) selviää lastensuojeluasioista:

Suomalaisesta lapsiköyhyydestä

Businessvalmennusta sossussa

 

Lastensuojeluasioista puheen ollen huostaanotetut nuoret ovat potentiaalisia uhreja vastikkeellisiin sosiaaliturvatöihin eli negatiivinen sosiaalipolitiikka voi jatkua täysi-ikäisenä myös huostaanoton jälkeen.

Kauanko annamme jatkua yksilöä syyllistävän mentaliteetin sosiaalialalla ja yhteiskunnassa? Pienen ihmisen syyllistäminen valheellisella mutu-tiedolla saa päivä päivältä enemmän holokaustin piirteitä.

Linkitän lopuksi seuraavan kirjoituksen:

YLE: Tutkija nuorten yksinäisyydestä: "Ihmiskuvamme on kaventunut – ujoudelle ei ole enää tilaa":

http://yle.fi/uutiset/tutkija_nuorten_yksinaisyydesta_ihmiskuvamme_on_kaventunut__ujoudelle_ei_ole_enaa_tilaa/7801807

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JuhaKeltti kuva
Juha Keltti
Henri Autero

Joo siis tämä:

Iltalehden uutisessa todetaan mm. seuraavaa:

- Suomi joutui nuhteluiden kanssa melkoiseen kastiin. Euroopan neuvoston 47 jäsenvaltiosta kaikkiaan 21 maan sosiaaliturvan etuudet on todettu riittämättömiksi. Näitä maita ovat muun muassa Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova, Montenegro, Romania, Venäjä – sekä yllättäen Suomi ja Ruotsi.

Tuli aluksi kirjoitusvirhe teknisen muotoilun tms. vuoksi kun kopion tämän bloggerin blogistani tänne.

Tämä on siis omaa tekstiä:

- Euroopan neuvostoon kuuluu tuon sosiaalisten oikeuksien komitean lisäksi esimerkiksi ihmisoikeustuomioistuin. Suomi johtaa muita pohjoismaita selvästi ihmisoikeustuomioiden määrässä. Lisäksi ihmisoikeussopimuksen mukaan voidaan tulkita, että tämä vastikkeellinen sosiaaliturva rikkoo orjuuden ja pakkotyön kieltoa joksi voidaan tulkita myös hallinnollinen sanktio eli tässä tapauksessa karenssi tai toimeentulotuen leikkaus. Orjuuden ei siis ihmisoikeussopimuksen mukaan tarvitse perustua suoranaiseen pakkoon vaan ihmisen alistaminen jonkin sanktion uhalla riittää orjuuttamisperusteeksi.

Eli korjattu. Jos tuota tarkoitit.

Käyttäjän JuhaKeltti kuva
Juha Keltti

Juuri sitä. Oletko havainnut yhdenkään johtavan poliitikon kannanottoja asian korjaamisen puolesta? Vaaliohjelmien täsmentämisestä puhumattakaan. Köyhien facebook-ryhmissä on ryhdytty suunnittelemaan köyhyyden vastaista toimintapäivää, kun edes todettu laajamittainen ihmisoikeusloukkaus ei saa muutosta poliittisen eliitin käyttäytymiseen. 26.2. julkistetaan perusturvan riittävyyden määräaikaisraportti. Arvelen että siinä ehdotetaan jonkinasteisia mutta vajavaisia korotuksia. Oma käsitykseni on, että nyt pitäisi vaatia etuuksien minimitason nostamista komitean edellyttämään 970 euroon vuosien 2016 ja 2017 budjeteissa.

Henri Autero

Ainakin tästä komitean nuhteista mainitsi facebookissa vasemmistoliiton Anna Kontula. Muita en tällä hetkellä tiedä / muista.

Pekka Pylkkönen

Mikset maksa vapaaehtoisesti enempää veroja? Vai taivaastako luulit sen sosiaaliturvan tipahtavan?

Yksi helsinkiläinen toimeentulotukiasiakas maksaa vähintään 1500e kuussa. Monenko toimeentulotukiasiakkaan elatuksesta sinä vastaat? Voisitko vastata useammastakin?

Henri Autero

Pekka. Eipäs mennä henkilökohtaisuuksiin! Itse pidän työttömien syyllistämistä aivottomana. Vika on kilpailuyhteiskunnassa ja kapitalismissa. Itse kannatan pääomakontrollia eli paluu 1980-luvun malliin. Tätä ajaa esim. Itsenäisyyspuolue, jonka EU-kapitalismia kritisoivaan materiaaliin kannattaa tutustua. Myös Suomen työväenpuolueen Kansan äänessä on hyvää matskua! Tässä siis kaksi käyttämääni lähdettä.

Siinä ipun vaaliohjelma 2015:
http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyy...

Siinä Kansan äänen eri numeroita luettavaksi pdf:nä:
http://www.kansanaani.net/45

Toimituksen poiminnat